Korte Linschoten W.Z. 35, Linschoten

de omgeving

Het Groene Hart

Landgoed Linschoten

Een plek met een rijke historie

Het Landgoed Linschoten speelt een centrale rol in de omgeving van De Lage Polder. Je valt meteen voor de charme van het parkbos en de monumentale gebouwen van het landgoed, die mooi afsteken tegen de omliggende polders.

De rijke geschiedenis van het polderlandschap rond Linschoten, daterend uit de twaalfde eeuw, wordt zichtbaar in het mozaïek van plassen, legakkers en drooggemalen polders. Het resultaat van eeuwen turfwinning biedt nu talloze recreatiemogelijkheden.

De pittoreske Oudhollandse stadjes en dorpen in de buurt zijn een schatkist vol cultuur en historie. De rustige wegen nodigen uit tot prachtige wandel- of fietstochten, met verschillende routes die vanaf het landgoed beginnen. Gastvrouw Mieke helpt je graag op weg. Dankzij de centrale locatie zijn dagtrips naar Amsterdam of Utrecht ook goed te doen.

Met zijn 450 hectare is het Landgoed Linschoten het grootste in het Groene Hart, daterend uit de middeleeuwen. Het bestaat uit een parkbos, een zeventiende-eeuws landhuis, landerijen, en monumentale boerderijen. Mis de regelmatige excursies, open dagen of concerten niet. Linschoten zelf, een dorp rijk aan meer dan 30 monumenten en een historische dorpskerk met een karakteristieke scheve toren is een bezoekje waard.

Rondom Linschoten

Uitstapjes dichtbij

Begin je ontdekkingsreis in het pittoreske dorp Linschoten, een verborgen parel in het hart van Nederland. Vanuit Linschoten zijn er  talloze mogelijkheden voor toeristische uitstapjes. Ontdek de omliggende natuur, van de rustige wateren van de Hollandse IJssel tot de uitgestrekte polders en natuurgebieden die ideaal zijn voor wandelaars en fietsliefhebbers. Linschoten dient als het perfecte startpunt voor avonturen naar nabijgelegen steden zoals Woerden, Gouda en Utrecht. Vergeet ook de omliggende plaatsen niet, zoals Oudewater, Montfoort en Kamerik.

We hebben alvast een paar highlights voor je op een rijtje gezet. Vertel tijdens je verblijf je plannen aan Mieke, zij helpt je graag op weg met een paar leuke toeristische tips in de omgeving. 

Woerdense Streekmarkt

De Streekmarkt op zaterdag in Woerden is uniek en vindt plaats van 9.00 tot 17.00 uur op het Kerkplein in de binnenstad. Lokale verkopers bieden hier verse, eerlijke producten met bekende herkomst. Het is een perfecte plek voor ontspannen winkelen en genieten van de sfeer. Deze markt, die het hele jaar door loopt, deelt regelmatig de locatie met andere evenementen. Zeker een bezoek waard!

Restaurant Bij Mette

Restaurant Bij Mette in de Dorpstraat van Linschoten staat bekend om zijn gastronomie en liefde voor de Franse Klassieke Keuken. Bij Mette heeft een Bib Gourmand en Gault & Milau (13/20) vermelding. Het historische pand aan de dorpsstraat is in 2003 volledig gerenoveerd naar zijn originele staat van rond 1900. Het interieur biedt nu een warme klassieke sfeer met een mooie schouw, stenen vloer en een prachtige wenteltrap.

  Restaurant De Burgemeester

  Gelegen in het hart van Linschoten in het oude raadhuis, bevindt zich restaurant De Burgermeester. De gerechten combineren structuur en complexiteit met unieke smaken die zowel verrassen als bevredigen. Het seizoensgebonden menu zorgt voor een steeds vernieuwende eetervaring. Het restaurant heeft sinds 2010 een Michelin ster.

   Theetuin de Kwakel

   Een leuk uitstapje, ook voor kinderen, is Theetuin de Kwakel. Fietsend vanaf De Lage Polder langs bos, riviertje de Lange Linschoten en schilderachtige boerderijen komt je vlak voor Oudewater bij deze voormalige boomgaard uit. Voor de kinderen staat er een Pipo-de-Clown wagen boordevol speelgoed, zodat ook zij zich niet hoeven te vervelen. Theetuin de Kwakel ligt op ruim 6 kilometer van De Lage Polder. 

   Groene Hartpad

   Dit wandelpad van in totaal ruim 200 kilometer neemt je mee langs pittoreske dorpjes, weidse polders en waterrijke gebieden. Laat je verrassen door de vele bijzonderheden die dit prachtige gebied te bieden heeft en kom tot rust in de natuur. Vanuit De Lage Polder kun je een of meerdere etappes lopen van het wandelpad.

    Woerden centrum

    Woerden, een stad rijk aan geschiedenis met zo’n 52.000 inwoners, ontving zijn stadsrechten in 1372. Tot de hoogtepunten behoort Kasteel Woerden, een middeleeuws fort dat tegenwoordig fungeert als museum en locatie voor evenementen. Het levendige stadscentrum is thuisbasis van knusse winkelstraatjes, uitnodigende terrassen en monumentale panden, waaronder de Bonaventurakerk en het Stadsmuseum Woerden.

     Rondom Linschoten

     Oudewater en Snelrewaard

     De Heksenwaag: Oudewater is wereldberoemd vanwege de Heksenwaag. Dit historische gebouw dateert uit de 16e eeuw en speelde een cruciale rol tijdens de heksenvervolgingen. Mensen van heinde en verre kwamen hier om te bewijzen dat ze geen heks waren door zich te laten wegen. Als je gewogen wordt en ‘normaal’ bevonden, ontvang je nog steeds een ‘Certificaat van Weging’ als bewijs dat je geen heks bent.

     Het Touwmuseum ‘De Baanschuur’: Dit museum vertelt het verhaal van de touwproductie in Oudewater, een industrie die eeuwenlang van vitaal belang was voor de stad. Bezoekers kunnen hier het hele proces van touw maken ontdekken, van hennep tot eindproduct, en zelfs een poging wagen om hun eigen touw te draaien. Het museum biedt een interactieve ervaring waarbij je de geschiedenis van de ‘geelbuiken’, de bijnaam voor de touwslagers van Oudewater, kunt zien, horen, voelen en ruiken. 

     De Grote of Sint-Michaëlskerk: Deze indrukwekkende kerk domineert het stadsbeeld van Oudewater. Met zijn oorsprong in de 14e eeuw, biedt de kerk een prachtig voorbeeld van laatgotische architectuur. Binnenin zijn er prachtige gebrandschilderde ramen en een rijk historisch interieur te bewonderen.

     Historische Stadswandeling: Oudewater heeft een goed bewaard gebleven historisch centrum met smalle straatjes, oude gebouwen, en charmante grachten. Een stadswandeling brengt je langs de mooiste plekjes van de stad, waaronder verschillende monumenten en de pittoreske Markt met zijn oude stadhuis.

     De Waardsedijk: Voor een prachtig uitzicht over de rivier de Hollandse IJssel en de omliggende natuur is een wandeling langs de Waardsedijk zeer aan te bevelen. Het biedt een uniek perspectief op het landschap en de historie van Oudewater en omstreken.

     Snelrewaard ligt langs de oevers van de Hollandse IJssel. Dit plaatsje maakt deel uit van de gemeente Oudewater. Kenmerkend voor Snelrewaard zijn de uitgestrekte polders, historische boerderijen en kronkelende waterwegen die een typisch Hollands landschap vormen. Het dorp is populair onder wandelaars en fietsers.

     Kaas, stroopwafels en kaarsen

     Historisch Gouda

     Gouda, bekend om zijn kaas, stroopwafels, en historische gebouwen, is een charmante stad in het hart van Nederland met een rijke geschiedenis en cultuur. Hier zijn enkele must-see toeristische bezienswaardigheden in en rond Gouda:

     De Goudse Kaasmarkt: Een bezoek aan Gouda is niet compleet zonder de beroemde kaasmarkt te ervaren. Deze traditionele markt vindt plaats op het sfeervolle Marktplein, omringd door historische gebouwen. Tijdens de zomermaanden kun je hier zien hoe kaas op traditionele wijze wordt verhandeld.

     St. Janskerk: Deze kerk is beroemd om zijn gebrandschilderde ramen, de Goudse Glazen, die tot de grootste en mooiste van Nederland behoren. De kerk, daterend uit de 16e eeuw, biedt een indrukwekkend zicht op middeleeuwse kunst.

     Stadhuis op de Markt: Het gotische stadhuis van Gouda, gelegen midden op het Marktplein, is een architectonisch wonder uit de 15e eeuw. Het is een van de oudste gotische stadhuizen van Nederland die niet aan een kerk gebouwd is.

     Museum Gouda: Dit museum duikt in de kunst, cultuur, en geschiedenis van Gouda. De collecties variëren van middeleeuwse kerkschatten tot werken van moderne kunstenaars.

      

     De Waag: Dit historische gebouw functioneerde als waaggebouw waar kaas werd gewogen. Tegenwoordig huisvest het een kaas- en ambachtenmuseum, waar bezoekers meer kunnen leren over de geschiedenis van kaasmaken en andere traditionele ambachten.

     Goudse Hout: Voor natuurliefhebbers biedt het recreatiegebied Goudse Hout aan de rand van de stad een prachtige plek voor wandelingen, fietstochten en picknicks. Dit groene gebied kenmerkt zich door waterpartijen, weilanden en bossen.

     Gouda is een stad die historie ademt, van zijn wereldberoemde kaasmarkt tot de prachtige oude binnenstad met zijn grachten en karakteristieke Hollandse architectuur. Een bezoek aan Gouda biedt voor elk wat wils, of je nu geïnteresseerd bent in cultuur, geschiedenis of gewoon wilt genieten van de sfeer van een traditionele Nederlandse stad.

     Ontdek het Groene Hart!

     Boek je verblijf!

     Na het indienen van uw aanvraag, neemt onze gastvrouw Mieke persoonlijk contact met je op om je reservering te bevestigen. Bij De Lage Polder streven we ernaar om aan al je behoeften te voldoen en je verblijf tot een onvergetelijke ervaring te maken. Reserveer nu en ontdek de gastvrijheid van vakantieappartement De Lage Polder in het prachtige Groene Hart.

     Zwemmen, varen en zeilen

     Het Hollandse Plassengebied

     Verken de Reeuwijkse en Nieuwkoopse Plassen, duik in de heldere Vinkeveense Plassen, en geniet van de watersporten op de Loosdrechtse Plassen. Of je nu geïnteresseerd bent in natuur, historie of activiteiten op het water, de regio biedt volop recreatie mogelijkheden in en rond het water.

     Reeuwijkse Plassen: Dit waterrijke natuurgebied in de buurt van Gouda bestaat uit dertien plassen omgeven door groen. De Reeuwijkse Plassen zijn ideaal voor watersporten zoals zeilen, zwemmen en varen. Het gebied staat ook bekend om zijn pittoreske fiets- en wandelroutes die langs de waterkanten slingeren, waardoor bezoekers kunnen genieten van de serene schoonheid en rijke vogelwereld.

     Nieuwkoopse Plassen: Gelegen in het Groene Hart van Nederland, bieden de Nieuwkoopse Plassen een prachtig landschap van open water, rietlanden, moerasbossen en graslanden. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers en vogelspotters. Kanoën, zeilen en elektrisch varen zijn populaire activiteiten, net als het verkennen van de omgeving via de talrijke wandel- en fietspaden.

     Vinkeveense Plassen: Deze plassen, gelegen tussen Amsterdam en Utrecht, staan bekend om hun heldere water en zijn zeer geliefd bij duikers. Daarnaast bieden de Vinkeveense Plassen uitstekende mogelijkheden voor zeilen, vissen en zwemmen. De plassen zijn omgeven door eilanden, sommige met recreatiewoningen, en bieden een mooie ontsnapping aan de drukte van de stad.

     Loosdrechtse Plassen: Dit uitgestrekte merengebied in de provincie Noord-Holland is een populaire bestemming voor watersporten, zoals zeilen, roeien, kanoën en waterskiën. De Loosdrechtse Plassen zijn omringd door mooie natuur en bieden diverse recreatiemogelijkheden. Langs de oevers vind je tal van jachthavens, restaurants en terrassen, waar je kunt genieten van het uitzicht en de levendige sfeer.

     Ontdek het Groene Hart!

     Boek je verblijf!

     Na het indienen van uw aanvraag, neemt onze gastvrouw Mieke persoonlijk contact met je op om je reservering te bevestigen. Bij De Lage Polder streven we ernaar om aan al je behoeften te voldoen en je verblijf tot een onvergetelijke ervaring te maken. Reserveer nu en ontdek de gastvrijheid van vakantieappartement De Lage Polder in het prachtige Groene Hart.

     +316-13401433
     Korte Linschoten W.Z. 35, Linschoten
     info@delagepolder.nl

     Aanvraagformulier

     Kinderbedje

     3 + 3 =